دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با اشاره به تداوم برنامههای فرهنگی پیشگیرانه برای مقابله با افیون اعتیاد گفت: امسال مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در استان ۱۳ درصد افزایش یافت.
به گزارش تسنیم از قائمشهر، احمد مظفری امروز در مراسم امحای دو هزار و ۷۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روانگردانها با گرامیداشت یاد و خاطره ۳۸۵۰ شهید راه مبارزه با مواد مخدر و آرزوی سلامتی برای ۱۲ هزار جانباز راه مبارزه با مواد مخدر و حافظان سلامت و امنیت کشور، اظهار داشت: هفته ناجا و پرسنل زحمتکش آن که مقام معظم رهبری از آنها به عنوان حافظان امنیت آسایش و آرامش مردم و مجاهدان واقعی “فی سبیل الله” یاد کردند را گرامی میداریم.
وی افزود: مواد مخدر و روانگردانها عامل و زمینه بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق، همسرآزاری کودک آزاری، قتل، سرقت و جرائم است و اعتیاد اولویتدارترین آسیب اجتماعی کشور است که از مبارزه با مواد مخدر بهعنوان جهادی بزرگ و یک حرکت عمیق در راه پیشرفت ملت ایران یاد میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران تصریح کرد: بر اساس طرح ملی مبارزه با مواد مخدر، ۶۰ دستگاه و نهاد در زمینه مواد مخدر نقش دارند و باید تا پایان برنامه ششم توسعه شاهد کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد و مرگ و میر در این حوزه باشیم.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ بزرگترین و بالاترین کشفیات مواد مخدر را در تاریخ جمهوری اسلامی را داشتیم که ۹۵۰ تن انواع مواد مخدر و روانگردانها و ۹۸۰ تن انواع پیش سازها نمونه ای از این موارد بوده است.
مظفری تاکید کرد: در ۶ ماهه امسال نیز بیش از ۶۰۰ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده که بیش از سه تن آن مربوط به مازندران است و در سال جاری نیز رشد ۳۲ درصدی کشفیات مواد مخدر را در کشور شاهد بودیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: با حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان عده ای فکرمیکردند تولید خشخاش و مواد مخدر در افغانستان کاهش مییابد ولی متاسفانه تولید مواد مخدر از ۲۰۰ تن سال ۲۰۰۱ به ۱۰ هزار تن یعنی ۵۰ برابر در سال ۲۰۱۷ رسید.
وی با بیان اینکه “در سال گذشته ۴۴۷۲ نفر در کشور بر اثر سو مصرف مواد مخدر در کشور جان باختند و در شش ماهه اول سال ۹۹ متاسفانه شاهد مرگ ۳۴ مازندرانی به دلیل سو مصرف مواد مخدر بودیم که رشد ۱۳ درصدی مرگ و میر را نشان می دهد” افزود: شیوع کرونا بسیاری از برنامههای فرهنگی و پیشگیری را دچار چالش کرده و بخش اعظم فعالیتهای این حوزه تعطیل شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران تاکید کرد: هر روز بر تعداد مواد مخدر و روانگردانها افزوده میشود بهطوریکه شاهد رشد ۷ برابری انواع مواد روانگرردان هستیم و ۸۰۳ نوع انپیاس با ترکیبات شیمیایی شناسایی شده است.
وی یادآور شد: مجموعه اطلاعات و آمار مبیّن این پیام و هشدار مهم بوده که آسیبهای حوزه موادمخدر رو به افزایش است و ضرورت دارد تا همه دستگاههای اجرایی پای کار بیایند تا زمینه مبارزه قاطع و فراگیر با مواد مخدر و اعتیاد شکل بگیرد.
مظفری اظهار امیدواری کرد: با عزم همگانی و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و اجرای طرح یاریگران زندگی شاهد کاهش آسیبهای مواد مخدر در استان باشیم.