براساس ارزیابی که از سطح آب دریای خزر با کاهش ۱۳ سانتیمتری به کمترین میزان طی ۳۰ سال اخیر رسید.
سرپرست مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر دلیل اصلی این کاهش سطح آب را ناشی از کم شدن آب ورودی رودخانه ولگاگراد به عنوان تامین کننده حدود ۸۰ درصد از آب ورودی به دریای خزر اعلام کرده است.
وی افزایش میانگین دمای سطح آب دریای خزر را از دیگر دلایل در کاهش سطح آب این دریا اعلام کرد و اظهارداشت : در سال ۲۰۱۹ میلادی نسبت به سال ۲۰۱۸ میانگین دمای آب دریای خزر حدود دو دهم درجه سانتیگراد و نسبت به میانگین بلند مدت یک درجه گرمتر شد.
دکتر بنی هاشمی اضافه کرد : بررسی کارشناسی نشان می دهد کاهش سطح آب دریای خزر به دلیل تغییر اقلیم و تبخیر آب همچنان ادامه خواهد داشت و با این روند باید هر گونه تاسیساتی که در حاشیه دریای خزر به دلیل پسروی در کشورهای ذینع از جمله ایران به خصوص استان مازندران که از لحاظ جمعیتی بالاترین تراکم جمعیتی را در بین استان های شمالی کشور دارد ، براساس اطلاعات دقیقی باشد که از مراکز مرتبط دریافت می شود.
دریای خزر بزرگترین دریاچه جهان است و به همین دلیل هم با نام دریا شهرت یافته است. طول پیرامون این دریا به هفت هزار کیلومتر میرسد. این دریاچه از نظر تنوع زیستی حدود ۴۰۰ گونه آبزی بومی دارد که ماهیان خاویاری از مهم ترین آنها هستند. علاوه بر منابع زنده، از نظر ذخایر نفت و گاز موجود در ساحل و زیر بستر نیز پس از خلیج فارس و سیبری، مقام سوم را به خود اختصاص داده است.
کمترین میزان سطح آب دریای خزر طی ۳۰ سال اخیر
براساس ارزیابی که از سطح آب دریای خزر با کاهش ۱۳ سانتیمتری به کمترین میزان طی ۳۰ سال اخیر رسید. سرپرست مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر دلیل اصلی این کاهش سطح آب را ناشی از کم شدن آب ورودی رودخانه ولگاگراد به عنوان تامین کننده حدود ۸۰ درصد از آب ورودی به دریای […]
لینک کوتاه : https://sari24.ir/?p=137
- ارسال توسط : ساری 24
- 242 بازدید
- بدون دیدگاه